Блог

Sony Playstation 4 најбрзо продавана играчка конзола

Статистиките за продажба на конзоли за играње, Sony го назначија со титула најбзо-прдавана играчка конзола во историјата на Англија. Sony отсекогаш бил многу популарен бренд во англија, дури со market share прилижен на Microsoft. Според некои постари статистики има продадено 185000 PlayStation 4 конзоли, со што ги надмина Xbox One, PS3 и Xbox 360.

Ова паралелно се одразува и на продажбата на игрите за конзолата. Најпродавани се Call of Duty, Fifa, 14, Battlefield...

Прочитај повеќе...

sony_ps4