Блог

SSD рецензија Kingston V300 VS Samsung 850 EVO

Кратка споредба на соодносот цена-перформанси на најпродаваните SSD-иња кај нас 
Двата SSD уреди се од 120GB 

 ТЕСТ 1


Првиот тест е кога би го користеле SSD-то како секундарен уред на кој НЕ е инсталиран оперативен сиситем. Oвие тестови се правени на Windows 10

Kingston V300 Storage

Samsung EVO 850 Storage

ds

 

ТЕСТ 2

Следно ке видиме споредба на двата уреди кога на нив е инсталирано Windows 7 
На овој тест намерно е користен горенаведениот оперативен систем бидејки него го користат најголем дел од корисниците 
Исто така Samsung Magician во моментов функционира само на Windows 7

Samsung EVO 850


Samsung EVO 850 + Samsung Magician
Kingston V300

Заклучок

Kако што можеме да видиме од тестовите Samsung-от го доминира Kingston-oт но тие перформанси додаваат на цената

Доколку го користите SSD-то за работа со текст документи, сурфање, играње игри и не би сакале да вложите премногу пари тогаш Kingston-от е правиот избор 
Доколку работите со аудио или видео обработка или online streaming односно со поголеми фајлови кој се составени од повеќе сложени слоеви тогаш Samsung EVO треба да биде вашиот избор

Aко сте заинтересирани за кој било од овие 2 продукти еве линкови до нив
Kingston V300 120GB http://ddstore.mk/products/Kingston-SSD-120GB-V300-SSDNOW/pid/767677#.VjDb6lWrTcs
Samsung EVO 850 120GB http://ddstore.mk/products/SSD-2.5%22-Samsung-850-Evo-120GB-SATA3-540MB-s/pid/847928#.VjDcH1WrTcs

Визија

Да станеме Вашето омилено место за комплетен избор на ИТ опрема и услуги. Да нè препознавате како синоним за извонредност во сите аспекти на компјутерската технологија. Заедно да создадеме исклучителни вредности преку имплементација на современите информациско-комуникациски технологии. Повеќе...

Мисија

Целокупен технолошки напредок преку промоција на врвни технологии, квалитетна услуга и поддршка со компетитивни цени и задоволни потрушувачи.

Повеќе...

Контакт

 ул. Фрањо Клуз бр.12/1-4

 02 3 100 700

 info (@) ddcom.mk

Работно време:

Понеделник - Петок

09:00-16:00