ИТ Новости - Хардвер

Монитори со ротирачко тело - Видео рецензија

Кога купуваме нов монитор освен квалитетот на сликата и големината, пожелно е мониторите да имаат и други функциналности и повеќето од нив се наоѓаат на телото од мониторот 

Вакво тело најчесто се наоѓа на полупрофесионални и професионални серии на монитори

Проверете ја понудата на ddstoreи користени монитори

Во видеово ке видиме некои од нив 

 

 Линк https://www.youtube.com/watch?v=QOjRN3biZ1I

Samsung SSD 650 Basic 120GB - Рецензија

Денеска ке го погледнеме горенаведениот продукт. 
Ова SSD спаѓа во групата на буџетарски SSD уреди и на нашиот пазар главна конкуренција му е Kinston V300 120 GB
Oвој уред користи MFX контролер заедно со 3D V nand

Повеќе: Samsung SSD 650 Basic 120GB - Рецензија

Маус пад SteelSeries QCK - Видео рецензија

Во ова кратко видео ке го видиме QCK маус падот
Маус падовите се едни од стварите на кои за жал не се обрнува многу внимание. Тие имаат голема улога во тоа како ке се пресликаат нашите дрижења 
Линк до видеото https://www.youtube.com/watch?v=ved4nZR3XEU

 https://www.youtube.com/watch?v=ved4nZR3XEU

ДДТВ.МК Видео рецензија - SteelSeries Rival 300 -

Денеска ке го прегледаме Rival 300 маусот од SteelSeries

ДД.ТВ видео рецензии на хардвер и ИТ опрема на Македонски Проект на ДДКом Сите компоненти се од најголемата онлјан продавница ДДСтор.МК

Oвој маус го користи PIXART PMV3310 oптичкиот сензор кој ниветува zero hardware acceleration и тrue 1:1 movement tracking

Ривал 300 е оптички гејмерски глушец кој спојува неспоредливи перформанси и високо ниво на персонализација. Се одликува со 6 програмабилни копчиња и RGB осветлување.

*http://ddstore.mk/products/Mouse-SteelSeries-Rival-300-Optical-Silver/pid/886195#.Vs9bZ-ZspI4

*Февруарска акција :)

Eве го линкот и до видео рецензијата https://www.youtube.com/watch?v=pT-uSvPd2PY

 

Deep Cool Captain 240 - Видео рецензија

Денеска ке го прегледаме најновиот продукт од Deep Cool

Доколку сакате естетско водено ладење за вашата црно/црвена конфигурација, за приступачна цена и доколку планирате мал до среден overclock погледнете го Captain 240

Link до продуктот: http://ddstore.mk/products/Cooler-Liquid-DeepCool-Gamer-Storm-Captain-240-Sockets-Intel-AMD-150W-140W/pid/870198#.VjNXpVWrTcs

Link до видеото: https://www.youtube.com/watch?v=PXjXxfeosdg