ИТ Новости - Хардвер

AMD спрема нова серија на графичка со два Hawaii XT GPU-a

AMD моментално работи на нова моќна графичка картица со два графички процесори Hawaii XT. Ќе биде базирана на AMD Radeon R9 290. Во графичката треба да се вградат два Hawai XT процесори што во превод значи дека ќе има неверојатни 5632 Stream процесори, 352 TMU и 128 ROPs. Останува уште прашањето дали ќе биде со 8 GB рам меморија?


Прочитајте повеќе...

AMD Radeon Vesuvius

Kingston SSDNow - Ревизија

Кога е во прашање производителот, секако нема да згрешите ако одберете Kingston. Овојпат се работи за тест на Kingston SSDNow KC300 240 GB. По карактеристики и цена, се што се нуди на пазарот е со од прилика слични перформанси, но има некои мали разлики што овој диск го прават најдобар.

Прочитајте повеќе...


Gigabyte Mini Barebone - иднината на десктоп компјутерите

Gigabyte GB-BXA8-5545 Mini Barebone

Дали е ова иднината на десктоп компјутерите. Тоа е мислењето на Gigabyte, а Вие може да претпоставите колкава примена ќе има, особено веста дека е базиран на моќниот AMD "Richland" APU.

Димензии : 29.9 mm x 107.6 mm x 114.4 mm (1.18" x 4.24" x 4.5").

Прочитајте повеќе...