ИТ Новости - Хардвер

Како наједноставно да креирате видеа за вашиот сајт

#ИТ_Совети

Последните маркетинг трендови се повеќе советуваат користење на видео за промоција. Во продолжение се бесплатни алатки за едноставено креирање на видео записи и како истите правилно да ги користите на Вашиот веб сајт кога правите промоции.

Прочитајте повеќе...

https://www.bluehost.com/blog/educational/video/how-to-create-great-videos-for-your-website-2683?utm_source=facebook&utm_medium=blog%20post&utm_campaign=blog

Запознајте го ултра-лесниот Acer Iconia W4 8-inch таблет

#ИТ_Новости

Acer го објави 8 инчниот ултра лесен таблет компјутер. Тожок само 400 грама, тенок 1 сантиметар. Користи 4та генерација Atom процесор што му дава одлични перформанси и трајност на батеријата до 9 часа.

Прочитајте повеќе...

http://blogs.windows.com/windows/b/windowsexperience/archive/2013/10/17/acer-announces-the-iconia-w4-8-inch-tablet.aspx

AMD Athlon X4 750K - најисплатлив процесор

#ИТ_Новости

AMD Athlon X4 750K е дефинитивно најисплатливиот процесор во моментов во однос цена-перформанси во неговата класа. Со него можете да работите буквално се, дури и професионални софтверски апликации. Одличен за рендерирање на едноставни видеа, конвертирање на видео и играње 3D игри. За работа на интернет и office апликации воопшто не станува збор. Доплнително, процесорот има можност за лесно оверклокување, со што процесорската брзина се зголемува до 30%.

Достапен во ДДСтор.МК

Прочитајте повеќе за X4 750K...

http://www.bozzabench.com/Tests/TestView/tabid/95/id/420/currentpage/14/Maticne-ploce-cipsetovi-procesori/AMD-Athlon-FM2-Trinity-procesori-zakljucak.aspx