Ценовник на сервисни услуги

ДДКом ДООЕЛ не го прима уредот на сервис, доколку уредот има овластен сервис во Македонија. Информации за овластениот сервис на производот добивате при купување на производот. Листата редовно се ажурира на нашата страница.
ДДКом ДООЕЛ нема да ги прима уредите на сервис доколку:
  • Не е приложена фактура или фискална сметка за уредот (или копија)
  • Не е приложен гарантен лист за уредот (или копија)
 

 

ДИЈАГНОЗИ  
   
Дијагноза на дефект на десктоп компјутер 300,00 ден
Дијагноза на дефект на лаптоп 500,00 ден
Дијагноза на дефект LCD/CRT монитор/принтер 500,00 ден
Дијагноза на дефект на внатрешна компонента / галантерија 200,00 / 300,00 ден
   
   
Репарирање / инсталација на лиценциран оперативен систем Windows XP / Windows 7 1000,00 ден
Репарирање / инсталација на оперативен систем Linux 1000,00 ден
Инсталација на драјвери на хардверски компоненти 300,00 ден
Чистење од вируси и оптимизација на оперативен систем 500 ден
Бекап на податоци од исправен хард диск 300,00 ден
Враќање на податоци од неисправен хард диск или 
избришани податоци, 1GB
400,00 ден
   
ХАРДВЕРСКИ ИНТЕРВЕНЦИИ  
   
Чистење прашина 100,00 ден
Чистење прашина, подмачкување на кулери, менување на паста 500,00 ден
Чистење од прашина, подмачкување кулери и менување паста на процесор на Лаптоп компјутер 1000,00 ден
Вградување на компонента 200,00 ден
   
ИНТЕРВЕНЦИИ НА ПОВИК  
   
Доаѓање на повик со вклучен 1 час работа на терен 
(до 24 часа од пријавувањето на дефектот)
800,00 ден
Доаѓање на повик со вклучен 1 час работа на терен на 
ИТНА интервенција (до 4 часа од пријавувањето на дефектот)
1200,00 ден
Секој нареден работен час на терен 600,00 ден
Достава (не вклучува монтажа и инсталација) 200,00 ден
   
РЕЦИКЛИРАЊЕ НА ТОНЕРИ И КЕРТРИЏИ  
   
Рециклирање тонер на моно ласер (без/со чип) ~1000,00/1500,00 ден
Рециклирање тонер на колор ласер (без/со чип) ~1500,00/2000,00 ден
Рециклирање на кертриџи на инкџет принтери ~300,00 ден

 

 

Сервисот го вршат сертифицирани сервисери, раководени според најновите светски стандарди.
Сите сервисери се обврзани со Декларација за заштита на приватноста на податоците на клиентите.
Големи попусти (до 50% ) и поволности за фирми и физички лица со потпишан договор за одржување.
Договорите за одржување почнуваат со цени од 2000,00 денари месечно.
Контактирајте не за повеќе информации. 

 

Чистење од прашина, подмачкување кулери и менување паста на процесор на Лаптоп компјутер

Веб страницата користи колачиња за да Ви овозможиме најдобро корисничко искуство. Прочитајте повеќе

OK

Визија

Да станеме Вашето омилено место за комплетен избор на ИТ опрема и услуги. Да нè препознавате како синоним за извонредност во сите аспекти на компјутерската технологија. Заедно да создадеме исклучителни вредности преку имплементација на современите информациско-комуникациски технологии. Повеќе...

Мисија

Целокупен технолошки напредок преку промоција на врвни технологии, квалитетна услуга и поддршка со компетитивни цени и задоволни потрушувачи.

Повеќе...

Контакт

 ул. Фрањо Клуз бр.12/1-4

 02 3 100 700

 info (@) ddcom.mk

Работно време:

Понеделник - Петок

09:00-16:00