ИТ Новости - Хардвер

Што е Premium Refurbished? - Ново во ddstore.mk

 
Refurbished компјутери со
ИСКЛУЧИТЕЛЕН PREMIUM КВАЛИТЕТ

 
Најквалитетно обновени компјутери и лаптопи со брза достава и 2 години гаранција.
Ново во DDSTORE.MK
Нашата мисија е да обезбедиме исклучително добри реновирани ИТ производи на македонскиот пазар, со брза испорака. Нашиот тим на експерти, со повеќе од 14 години искуство, обезбедува извонреден квалитет на нашите производи и услуги.

Вашиот успех е и наш!
Што е Premium Refurbished
ЗАШТЕДА НА ВРЕМЕ & ПАРИ
1. Проверка и проценска на секој компјутер посебно (во случај на физички оштетувања, на пр. гребнатини, пукнатини или вдлабнатини, компјутерите се означуваат како B / C категорија.).

2. Чистење на компјутерите од прашина (и надвор и одвнатре) со компримиран воздух.

3. Надворешен визуелен преглед и отстранување на етикетата.
 
4. Хемиско чистење на куќиштата.
 
5. Корекција по куќиштата на класа А и B (се отстрануваат вдлабнатини, пукнатини и длабоки гребнатини).

6. Целиот компјутер се пребојува, се суши.

7. Замена на делови што недостасуваат (на пр. гумени стапала) и пластични капаци ако е потребно.

8. Тест на функционалност: вклучување и поврзување на компјутерот со нашата мрежа.

9. Комплетна хардверска проверка за функционалноста со
софтвер за ревизија (спецификации, делови што се предмет на ревизија, состојба на HDD, итн.)
 
10. Секој компјутер е завиткан во заштитна фолија (со топлина), а етикетите се нанесуваат на фолијата (проект за идентификација, модел и спецификации).

11. Пакување на единиците од класа А на палети - подготвени за продажба*.
Refurbished компјутери - комплетна онлајн понуда
Website
Facebook
Instagram
Twitter
LinkedIn
YouTube

Lenovo ThinkStation P500 XEON - Рецензија од клиент

Lenovo ThinkStation P500 XEON
Рецензија од клиент

Lenovo ThinkStation P500 - XEON Hexa-Core E5-2620 v3 е процесор кој иако е постар модел, е доволно силен за обработка на материјали, особено за работа со 3D модели. Неговите 6 Cores и 12 Threads во споредба со i7-8700K (и другите процесори од оваа генерација и број на Cores и Threads) според тестови направени во нашето студио, ги извршија сите задачи беспрекорно и без крашнување. Во конфигурација со 32GB RAM меморија, и графичката Quadro K2200 која работи со 4К резолуција, финалните експорти за 3D во софтверот Blender, се обработуваат за релативно кратко време и без препреки. За работа со Adobe пакетот на софтвери (тестирано на Photoshop, InDesign, Illustrator и Premiere, едиција CC 2019 v.05) е сосема доволен и силен како конфигурација.
Lenovo ThinkStation P500 има можности за надоградба на дополнителна RAM меморија, која процесорот би можел да ја издржи и да обработува материјали дополнително побрзо, без препреки, особено за 3D рендерирање или монтирање во Adobe Premiere, софтвер кој има потреба од повеќе RAM меморија.
Во суштина, конфигурацијата на Lenovo ThinkStation P500 е серверска конфигурација, што значи обработка на податоци постојано, и регуларно користење на Lenovo ThinkStation P500 не претставува проблем.
by Bright Jungle
 
• Процесор - Intel® Xeon® E5-2620 v3
• Рам меморија - 32GB DDR
• ССД диск - 256GB SSD
• Графичкa акартичка - Nvidia Quadro K2200
• Оптички уред - DVD
• Оперативен систем : Можност за доплата за лиценциран Windows 10 MAR
- 12 месеци гаранција
- Бесплатна достава низ цела Македонија!

A Class Refurbihed - Заштеда до 70% - сите компјутери се поединечно спакувани во високо квалитетни кутии, вклучувајќи ги и каблите / адаптерите.
Нарачајте онлајн
Website
Facebook
Instagram
Twitter
LinkedIn
YouTube

Споредување На Windows 10 Home И Windows 10 Pro

Windows 10 е оперативен систем кој веќе е добро познат со веќе големи подобрувања, кои ќе ви се допаднат. Еве ги и основните разлики:
Извор: Microsoft.com
* Не е поддржано во сите региони
** Потребен специјализиран хардвер за биометричко препознавање
СЕРТИФИКАТ ЗА АВТЕНТИЧНОСТ COA
COA е налепница или етикета, која обично е залепена на компјутерското куќиште или на некои понови лаптопи во батерискиот простор.
Критериумите за COA и / или производот никогаш не треба да се купуваат одделно од производот.
 
Самостојни сертификати COA
Дефиниција: Потврдите за автентичност се сертификати за автентичност кои се продаваат одделно - без придружниот софтвер чија автентичност го потврдуваат.
Тие често се нарекуваат "вишок инвентар" или "неискористени етикети" и во повеќето случаи се фалсификувани COA. Купување на автономни сертификати COA и нивно нудење како оригинални за доверчивите клиенти е форма на пиратерија.

Начини на заштита: сертификатите за авторски права никогаш не треба да се продаваат, испорачуваат или купуваат одделно без да бидат прикачени на компјутер или со соодветен софтвер на Microsoft (или комплетен производ или Microsoft OEM софтвер стекнат од креаторите на системот). Не станувајте жртва на самостојни сертификати!
Windows 10 
За COA, залепен на компјутер, коj претходно e инсталиран или лиценциран за Windows 10, COA го содржи името на продуктот отпечатено на етикетата, како и функции за спречување на фалсификување, како што се:
 
- Длабок печат - користи посебен метод за печатење, што ги остава проекциите на мастило по површината на етикетата. Можете да ги почуствувате со прстот по површината. Десната страна на етикетата треба да биде помазна на допир, отколку зоната со длабокиот печат од левата страна.

- Скриена слика - Погледнете директно на етикетата и потоа полека менувајте го аголот на гледање, со поместување на аголот на гледање на етикетата "М" ќе се појави веднаш под логото на Windows.
Скривање на Продуктов клуч

Во прилог на горенаведените карактеристики, COA со датум на издавање по почетокот на февруари 2016 година може да има дополнителна функција за криење што опфаќа дел од продуктовиот клуч на COA.
Скриената област се состои од мала јасна етикета од сребрен материјал, што се отстранува со бришење, кој се применува за криење на дел од Клучниот производ со 25 карактери.
Слично на лотаријните билети или ваучери за награди, ваа скриена заштита е наменета да го заштити клучот на корисникот од примање и користење на неовластени лица.
Кога е потребно да се искористи Продуктовиот клуч од страна на законскиот сопственик треба да се избрипи сребрениот материјал со нокт или метална пара за да ги открие сите 25 знаци за активирање на Продуктот.
Корисникот може да види на прв поглед дали ознаката COA е злонамерно изменета. Сребрениот материјал кој треба да се избрише мор да биде потполно непроменет и да покрива делот со 25-те знаци на производот. Кога ќе го добиете, ако е отстранета доволен дел од сребрениот материјал и се гледаат сите 25 знаци, ова значи дека ознаката COA е злонамерно изменета и клучот на производот може да биде компромитиран или злоупотребен. Ако наидете на било каков проблем со користење на клучот за активирање, контактирајте го ОЕМ (Производителот на оригинална опрема) за поддршка.
Ако сребрениот материјал што треба да се избрише целосно недостасува во скриената област, можно е да има транспарентна етикета во оваа област, што е доказ дека функцијата за сокривање е достапна и дека избришениот материјал е отстранет.

Оваа функција за заштита на криењето е додадена во сертификатот на Microsoft со цел заштита на корисниците.
Microsoft го презема овој дополнителен чекор за да обезбеди заштита од неовластена употреба Продуктовиот клуч. Потрошувачите треба да имаат на ум дека Продуктовиот клуч е ценен предмет на пиратерија и препорачливо е да се преземат мерки на претпазливост за да се избегне неовластен пристап.
Не ставајте како Боб!
Ова ќе доведе до финансиски загуби, зашто ќе ја оштетите Вашата репутација и тоа ќе се одрази врз Вашите идни финансиски приходи.

За да избегнете сето ова, користете или нудете само легален софтвер на Microsoft.

Како официјален партнер на Microsoft за обновени компјутери, Вие можете да се потпрете на DDCOM како дистрибутер на обновена компјутерна техника со претходно инсталиран легален софтвер при тоа на најдобри и профитабилни цени.
 
Facebook
Twitter
Website
LinkedIn
Google Plus
Instagram
YouTube

Logitech Wireless Touch Keyboard K400 видео рецензија

Logitech Wireless Touch Keyboard K400
видео рецензија

Со безжичниот опсег до 10 метри, можете лесно да го контролирате вашиот компјутер од далечина. Да го засилувате звукот на вашето омилено YouTube® видео, да го паузирате слајдшоу-то, пребарувате на интернет, чет и повеќе, без да станувате од вашиот кауч.
Нарачај онлајн
 

SSD рецензија Kingston UV300 vs Samsung 850 EVO vs ADATA SP550

Кратка споредба на соодносот цена-перформанси на најпродаваните SSD дискови кај нас.
Трите SSD уреди се од 250GB
Тестовите се правени на Windows 7 на Z97 матична плоча.

Од тестовите можеме да видиме дека Samsung-от пак победи ама не убедливо како што беше во минатото
Да не ја заборавиме цената на продуктите Samsung-от е најскап, некаде околу 500 денари повеќе од другите, сега дали ви се исплати да дадете повеќе и да добиете повеќе тоа останува на вас да одлучите
ADATA и Kingston за ниска цена имаат навистина добри продукти
Прво да го видиме Kingston UV300 240GB:

Следен иде ADATA SP550 240GB:

Последен на тест за денес Samsung Evo 850 250GB:
Секогаш најдобри цени на SSD дискови - САМО ВО DDStore.mk

Веб страницата користи колачиња за да Ви овозможиме најдобро корисничко искуство. Прочитајте повеќе

OK

Визија

Да станеме Вашето омилено место за комплетен избор на ИТ опрема и услуги. Да нè препознавате како синоним за извонредност во сите аспекти на компјутерската технологија. Заедно да создадеме исклучителни вредности преку имплементација на современите информациско-комуникациски технологии. Повеќе...

Мисија

Целокупен технолошки напредок преку промоција на врвни технологии, квалитетна услуга и поддршка со компетитивни цени и задоволни потрушувачи.

Повеќе...

Контакт

 ул. Фрањо Клуз бр.12/1-4

 02 3 100 700

 info (@) ddcom.mk

Работно време:

Понеделник - Петок

09:00-16:00